Hoeve de Peinwinning

Ijs

Schepijs en meeneemijs

Hoe maken we ambachtelijk ijs?

Al ons roomijs bereiden we op de hoeve zelf volgens een ambachtelijk recept en met onze verse koeienmelk.

In een grote pasteurisatieketel verwarmen we onze melk tot 85°C. Dit doen we voor de binding en voor de bacteriegroei te stoppen. We voegen ondertussen allerlei ingrediënten toe zoals: suiker, eieren, melkpoeder, room, …

Als de basiscompositie eenmaal de temperatuur van 85°C heeft bereikt, houden we dit een bepaalde tijd aan. Hierna volgt een zo snel mogelijke afkoeling tot 4°C. Zo is de basiscompositie gepasteuriseerd en laten we deze nog even rijpen zodat alle grondstoffen de tijd krijgen om op elkaar in te werken.

Na dit hele proces verkrijgen we een mooie gladde en romige structuur. Als laatste draaien we de compositie in een turbine tot ambachtelijk roomijs.
 

                    roomijs

 

Dagvers schepijs

In de scheptoog liggen dagelijks 17 verse soorten roomijs.

Onze basissmaken zijn:

 

                   

 

Wisselende smaken

Elke 2 weken maken we 4 nieuwe smaken.

     Van 22 juni t.e.m. 03 juli zijn volgende smaken beschikbaar:

      -   Yoghurt Peer
      -   Truffel
      -   Advokaat
      -   Ananas light sorbet

     Van 6 juli t.e.m. 17 juli 2016 gaan we voor u deze smaken bereiden:

      -   Yoghurt passievrucht
      -   Lemon Pie
      -   Manon
      -   Granaatappelsorbet

Wil je graag uw favoriete smaak erbij hebben?
Laat het ons weten, we nemen graag uw suggestie mee voor de volgende periode.

Klik hieronder.